Staffan Lidbeck

Leg veterinär

Leg veterinär Staffan Lidbeck tog sin veterinärexamen i Uppsala 1996. Han är landslagsveterinär för fälttävlanslaget sedan 2008 och var med hästarna både på OS i Hong Kong och VM i Kentucky.

Staffan har ett gediget förflutet som ryttare och har själv ridit både VM i Stockholm och OS i Barcelona i fälttävlan. Även om den internationella tävlingskarriären lagts på hyllan är Staffan en flitig ryttare och njuter av att träna och tävla sina unghästar. Staffan har också ett brinnande intresse för galoppsporten och har haft stora framgångar även som amatörtränare. På fritiden, när han inte rider eller pysslar på gården, läser Staffan gärna en bra bok och lyssnar på Neil Young låtar.

Lisa Lidbeck

Leg veterinär

Leg veterinär Lisa Lidbeck lämnade veterinärhögskolan i Uppsala år 2000 och arbetade därefter under ett par år som distriktsveterinär med hästinriktning. Lisa har liksom Staffan ett specialintresse för hältdiagnostik och problem härhörande från hästens rörelseapparat. 2003 gick hon vidarutbildning inom gynekologi och har sedan dess, under avelssäsongen, även arbetat som stuteriveterinär på Björkhaga Stuteri.

Lisa har tävlat upp till medelsvår dressyr både på ponny och häst och hunnit med några debutantfälttävlan. Lisa gillar inredning och när hon får tid över kämpar hon med att spela i närheten av sitt handicap i golf.

Håkan Crantz

Leg sjukgymnast

Håkan Crantz är legitimerad sjukgymnast och tog sin examen i Lund 1995. Han lämnade tidigt arbetet med människor för sedan helt fokusera på hästar. Håkan har ett gediget hästintresse och förflutet som ryttare.

Håkan har tävlat i dressyr, hoppning och fälttävlan samt ridit som amatör i slät- och hinderlöp. Håkan är idag amatörtränare i galopp och rider fortfarande dagligen. 2010-2011 gick Håkan en vidarutbildning inom kiropraktik i Holland (Focus on the Equine Spine FES) och tog sin examen därifrån 2011.

Samma år fick han också jordbruksverkets godkännande att arbeta med djurens hälso -och sjukvård. Håkan är även utbildad hovslagare (hovslagarutbildningen i Skara) och sedan 2006 en betydelsefull samarbetspartner på kliniken. Håkan har utöver hästintresset också en svaghet för gamla bilar. Fråga honom gärna om projektet ”hästlastbil från 1938”!

Peter Glimberg

Godkänd hovslagare

Peter Glimberg är av jordbruksverket godkänd hovslagare. Han tog sin examen i Skara 2005. Sedan 2009 har han ett samarbete med kliniken. Hans kunnande, intresse för sitt yrke och hantverksskicklighet bidrar till bättre, snabbare och mera långsiktiga behandlingsresultat för våra patienter på kliniken.

Peter föder tillsammans med sin fru upp hopphästar och är själv hoppryttare. Han tävlar fortfarande när han får tid, vilket tyvärr blir allt för sällan om Du frågar honom själv. Peter gillar liksom Håkan bilar och hästsläp men ”ju större och nyare, desto bättre” är Peters melodi!