Rehabavdelning

Löberöds Hästklinik har sedan starten kunnat erbjuda sina kunder kortare och längre konvalescensvistelse samt hjälp med igångsättning och uppträning. Sedan 2009 har vi byggt ut verksamheten med rullmatta under vatten och ett så kallat ”spa”. Vattenmattan är ett komplement till vanlig träning både för konvalescenter och friska hästar.

På vattenmattan kommer hästen snabbt upp i puls och får arbeta med hela kroppen utan den konventionella träningens negativa slitage. Detta ger en skonsam uppträning för hästar med skador på senor ligament och leder. Även hästar med ryggproblem, som behöver träning utan ryttare, lämpar sig bra för arbete på vattenmattan. Till en frisk häst som tränas mycket är den ett skonsamt men effektivt träningspass.

Att kyla har positiva antiinflammatoriska effekter på hästens ben är kännt sedan länge.”Spaet” är en kylanläggning, som under cirka 20 minuter kyler och masserar hästens ben med cirkulerande vatten innehållande olika salter och mineraler. Den låga temperaturen i kombination med det rörliga, mineralhaltiga vattnet, gör kylningen mera verkningsfull.

Kylan fungerar avsvällande och smärtstillande på olika sjukdomstillstånd, som vid till exempel sen, led- och ligamentskador, svårläkta senskador, svårbehandlad mugg och rasp samt fång och kan därmed bidra till en bättre och snabbare läkning. ”Spaet” kan också användas som förebyggande behandling efter hård träning. För prisuppgifter var god kontakta kliniken.